OMG

Vrouw zet eigen grafkist alvast in tuin

29-07-2015 18:48

LIVERPOOL – Een lerares uit Liverpool weet heel goed wat ze wil, ook als ze er niet meer is. De 62-jarige Mandy Maguire zal ooit, als de tijd daar is, worden opgebaard in een kist in de vorm van een soort sfinx. De kist is al klaar en staat nu in haar voortuin.

De nog springlevende Mandy had aan een bevriende kunstenares gevraagd om haar grafkist te maken. Het moest een betaalbare en milieuvriendelijke kist van karton worden. "Als ik ergens 5000 tot 6000 pond aan uitgeef, is het niet voor een kist", zegt ze tegen Liverpool Echo. Ze heeft die 5000 pond apart gezet zodat haar vrienden en familie haar leven met een paar drankjes 'in stijl kunnen vieren'.

Kunstenares Gina Czarnecki vond dat haar vriendin meer verdient dan een simpele kartonnen kist, dus bedacht ze dat er nog iets bovenop zou moeten komen. "Ik hou van katten en ben geïnteresseerd in archeologie en Egypte, dus zo kwamen we op een sfinx-figuur met een kattenkop", legt Mandy uit.

"Het is volkomen gek, maar briljant. En aandoenlijk. Het is een echte weergave van mij en mijn persoonlijkheid, dus als mensen deze versiering na mijn dood zien, zullen ze glimlachen en zeggen: 'Raar oud mens'."