OMG

Politicus ziet ambtenaren aan voor migranten

28-07-2015 18:46

JESOLO – De oud-burgemeester van het Italiaanse Jesolo heeft op social media een flinke uitglijder gemaakt. Francesco Calzavara zag een groepje mannen zich vermaken in een zwembad in een naburig toeristenoord en ging los op Facebook. Daar mopperde hij op het feit dat vluchtelingen plezier maakten in Cavallino.

Calzavara dacht dat het om migranten uit Ivoorkust ging. "Het lijkt erop dat een stuk of twaalf vluchtelingen uit Ivoorkust in Cavallino zijn gekomen. Ze hebben nu een hoop plezier in het zwembad bij een appartementencomplex", schreef hij op Facebook. Hij riep de autoriteiten meteen op ervoor te zorgen dat er niet meer migranten naar het stadje komen.

Vlak nadat de politicus was los gegaan met zijn klachten, diende de eigenaar van het complex hen van repliek. Het bleek helemaal niet om vluchtelingen te gaan, schreef Sebastiano Barbassi. "Het zijn ambtenaren die wel vaker een appartement huren bij ons."

De reactie betekende dat Calzavara zijn tirade moest intrekken en met het schaamrood op de kaken deed hij dat dan ook. "De kracht van Facebook", schreef hij. "Het gaat om een groepje vaste gasten. De mannen huren wel vaker een appartement. Het enige dat overblijft is ze een fijn verblijf in Cavallino te wensen."