OMG

Duits restaurant serveert Grieks crisismenu

27-07-2015 17:32

BERLIJN – Een Grieks restaurant in Berlijn heeft een gedurfd menu samengesteld. De eigenaar van Restaurant Z in Kreuzberg heeft een speciaal crisismenu gemaakt, dat gebaseerd is op de financiële worstelingen van zijn thuisland.

Gasten die de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis wel aan hun vork willen rijgen, kunnen kiezen voor een Varoufakis-schotel. En wat te denken van 'IMF calamari' of 'Tsipras Favourite'.

De eigenaar van het restaurant, Georgios Chrissidis, komt uit Griekenland maar woont al 25 jaar in Duitsland. Aanvankelijk twijfelde hij of het wel zo'n goed idee was om dit gevoelige onderwerp naar de dinertafel te brengen.

Lamsgerecht

"Ik was bang dat mensen negatief zouden reageren op het menu", vertelt hij aan The Local. Maar het menu, dat nog tot half augustus geserveerd wordt, bleek de eetlust van zijn gasten niet te bederven. "Mensen lachen als ze het menu zien. Ze vinden het grappig."

Opmerkelijk genoeg valt vooral de Schäublexit-schotel, vernoemd naar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, goed in de smaak. Chrissidis bedacht het lamsgerecht om te benadrukken dat hij geen fan is van Schäuble.