OMG

Satanisch standbeeld in Detroit onthuld

26-07-2015 15:52

DETROIT – Een bronzen standbeeld van de god Baphomet heeft voor flink wat opschudding gezorgd in Detroit. Het bijna drie meter hoge en ruim duizend kilo wegende beeld werd zaterdag zonder medeweten van buurtbewoners onthuld door een satanische organisatie.

Honderden aanhangers van The Satanic Temple, zoals de groep aanhangers van satan zichzelf noemt, waren bij de onthulling aanwezig. "Heil Satan", riepen de toegestroomde omstanders volgens persbureau Reuters. Het controversiĆ«le beeld – van een mensenlichaam met vleugels en een geitenhoofd – trok ook tegenstanders aan. Zo'n vijftig mensen spraken gebeden uit bij de plek. "Het laatste wat we nodig hebben in Detroit is een 'welkom thuis-feestje' voor het kwaad", aldus een lokale pastoor die naar de onthulling af was gekomen om zijn onvrede te uiten.

Over het beeld was al eerder ophef ontstaan. Het zou eerst bij een Bijbels monument komen te staan in Oklahoma, een monument voor de tien geboden. Tegenstanders kondigden demonstraties aan. Daarop besloot The Satanic Temple een ander plek voor het beeld te zoeken. De nieuwe locatie werd angstvallig geheim gehouden tot vlak voor de onthulling, om te voorkomen dat opnieuw onrust zou ontstaan.