OMG

Ambtenaar sloopt pc na kritiek op gedicht

21-07-2015 13:12

LEIYANG – Een hoge ambtenaar in het Chinese Leiyang is voorlopig uit zijn functie ontheven. De man was helemaal losgegaan in het kantoor van de gemeentelijke website. Die woedeaanval kwam na kritiek op een paar gedichten die de man op de website had gezet.

De man heeft als ambtenaar veel te vertellen over de kunst en literatuur in Leiyang. Zelf kan hij ook behoorlijk goed rijmen en dichten en om zijn talenten met de inwoners van de stad te delen, zette hij wat poëzie van eigen hand online. En toen ging het mis.

Zijn Ode aan Leiyang werd met de grond gelijkgemaakt. Bezoekers van de website vonden het werkje vulgair en zeer slecht. Die kritiek trok de zondagsdichter niet. Hij stormde het kantoor van de website binnen en sloeg een computer kort en klein. De ambtenaar liet een briefje achter waarin hij liet weten witheet te zijn vanwege de kritiek. Of hij zijn bekentenis ook in een gedicht gegoten had, weet Xinhua niet. Wel weet het persbureau te melden dat de ambtenaar voorlopig niet op zijn werk mag verschijnen.