OMG

Auto snel verkocht door eerlijke advertentie

08-07-2015 14:20

ERROL – Hoe verdien je nog iets aan een oude auto die rijp is voor de sloop? Kevin Blair wilde niet liegen en dus somde hij de vele gebreken van zijn groene Ford Fiesta uit 2002 netjes op in de advertentie. Binnen no-time was het barrel verkocht.

“Dit is mijn afgrijselijke auto en hij kan van jou zijn!”, schreef de 37-jarige Schot in zijn advertentie op de Facebook-pagina van het dorpje Errol. “Hij kwam niet door de APK; de remschijven, springveer en nog een paar andere dingen werken niet naar behoren. Hij rijdt op zich prima, maar onderin zit wel een lek dat bij de keuring niet is opgemerkt.”

“Ik zal eerlijk zijn: het is een barrel”, benadrukte Blair. “Hij is helemaal verroest en stinkt naar makreel. Ik eet veel makreel. De stereo-installatie is behoorlijk goed, maar die houd ik zelf. Ik kan bij het sloopbedrijf negentig pond voor de auto krijgen, dus als jij er meer voor wilt betalen, mag je ‘m hebben. Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom je dat zou willen, maar ik dacht: ik probeer het gewoon.”

Een paar uur later kreeg de man een berichtje van iemand die bereid was om 100 pond (140 euro) neer te tellen voor de Ford Fiesta. “Ik heb het bod meteen geaccepteerd”, vertelt Kevin aan The Courier.