OMG

Politie vindt complete tank in Duitse kelder

03-07-2015 07:55

HEIKENDORF – Bij een huiszoeking in de villa van een man uit Heikendorf heeft de politie een ietwat merkwaardige vondst gedaan. De Duitser, die volgens de Süddeutsche Zeitung ‘ergens in de zeventig’ is, bleek een functionerende tank uit de Tweede Wereldoorlog in zijn kelder te hebben staan. De burgemeester van het dorp was een stuk minder verbaasd. “Dat ding gebruikte hij jaren geleden als sneeuwschuiver.”

De huiszoeking werd gedaan omdat er verdenkingen waren tegen de man. Volgens de openbaar aanklager zou hij wapentuig en ander oorlogsmateriaal in huis hebben. Het bleek helemaal te kloppen. Naast de Panther-tank uit 1943 vonden agenten ook een torpedo en wat andere wapens uit de oorlog.

Burgemeester Alexander Orth neemt het voor zijn dorpsbewoner op. “Sommige mensen houden van stoomtreintjes en anderen van tanks”, luidde zijn commentaar op de bijzondere vondst. De tank staat momenteel trouwens op de oprit van de bejaarde Duitser. De Bundeswehr (het Duitse leger) is er nog niet in geslaagd om het stokoude voertuig weg te slepen. Buurtbewoners hoeven overigens niet bang te zijn dat ze binnenkort een gat in hun huis hebben, de tank kan niet meer vuren.