OMG

Miljoenen bijen ontsnapt bij vrachtwagencrash

01-07-2015 12:29

COEUR D’ALENE – Een gekantelde vrachtwagen heeft in het Amerikaanse Coeur d’Alene voor een enorme verkeerschaos gezorgd. Niet zozeer omdat de wagen was gekanteld, maar meer omdat zijn lading er vandoor ging. In de trailer lagen tientallen bijenkorven die op weg waren naar een bloemenkweker. Na de crash vlogen miljoenen bijen rond de vrachtwagen.

De chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar een groot aantal bijen heeft het er een stuk slechter vanaf gebracht. De bijen die het ongeluk wel overleefden hebben het de hulpdiensten tot een kleine hel gemaakt. De beesten waren overduidelijk compleet over hun toeren en volgens KXLY waren ze hartstikke agressief. Uiteindelijk hebben speciale pakken voorkomen dat de reddingswerkers er met meer dan slechts een paar steken vanaf zijn gekomen.

Het grootste probleem van de crash was volgens Jonelle Greear van de lokale politie niet zozeer dat de bijen woedend waren op de chauffeur en de hulptroepen, maar vooral dat de dieren dreigden massaal weg te vliegen. Normaal gesproken is dat niet zo’n heel groot drama, maar in de buurt van de crash was op dat moment een groot sportevenement bezig. Een paar opgetrommelde imkers hebben de nog levende bijen uiteindelijk weten te kalmeren en in een nieuwe vrachtwagen gestopt.