OMG

Dief probeert auto te verkopen aan eigenaar

01-07-2015 14:55

BOYTON BEACH – Tom Funicello baalde als een stekker toen zijn Toyota Camry onlangs van de oprit was verdwenen. Na een zoektocht van twee weken zonder resultaat kreeg Tom vanuit het niets een telefoontje van ene Marquis Whipple. Of Tom interesse had in een Camry uit 1998 voor zo’n 150 euro.

“Ik dacht ‘wat is dit nou weer’? Ik kon gewoon niet geloven dat Marquis het lef had om de door hem gestolen auto aan te bieden. Maar ja, ik had de wagen echt nodig, dus ben ik maar akkoord gegaan”, vertelt Tom bij WFTV. Waarom Marquis de oorspronkelijke eigenaar heeft benaderd, is een raadsel. Tom denkt dat hij de oude bak aan de straatstenen niet kwijtraakte.

Marquis, kennelijk nogal goedgelovig, dacht ermee weg te komen om de auto op de afgesproken tijd af te leveren bij Tom. Een verkeerde inschatting, zo bleek later, want Tom had natuurlijk de politie ingelicht over de op handen zijnde deal. Tegen de agenten zei Marquis dat hij de auto niet zelf had gestolen, maar dat hij hem van de ‘echte’ dief had gekocht en medelijden had met Tom.

Het verhaal ging er bij de agenten niet in en Marquis is meegenomen naar het politiebureau. Tom is vooral erg blij dat hij zijn auto terug heeft.