OMG

Burgemeester is terreurganzen spuugzat

01-07-2015 13:23

MORI – De burgemeester van het Noord-Italiaanse Mori heeft het helemaal gehad met een groep ganzen in zijn dorp. De beesten gedragen zich volgens Stefano Barozzi als een stel hooligans en hij heeft de dieren nu dan ook de oorlog verklaard, meldt Trento Today.

Afgelopen week heeft hij de inwoners van Mori beloofd dat er korte metten gemaakt wordt met de ganzen. Wat hem betreft worden de dieren gevangen en uit het dorp verwijderd. Volgens Barozzi zijn de opgefokte vogels geen uithangbord voor Mori. De beesten vernielen tuinen, maken gemeentespullen kapot en vallen fietsers aan. Vooral de veiligheid van de fietsers gaat Barozzi nauw aan het hart.

Ondertussen is er op Facebook een tegenbeweging op gang gekomen. Bezorgde dierenvrienden uit Mori noemen de aangekondigde actie van de burgemeester ‘onzinnig’. “Hebben ze echt niets beters te doen?”, vraagt iemand zich af. Een ander voegt er aan toe dat er wel meer dieren zijn die voor overlast kunnen zorgen. “Je kunt ook beren, wolven, wilde zwijnen, coyotes en dinosaurussen zo ook wel de oorlog verklaren”, klinkt het cynisch.