OMG

‘Dansende tantes’ aangezien voor hoeren

30-06-2015 13:57

HONG KONG – Bewoners in Hong Kong die dicht bij het voetgangerspad in Sai Yeung Choi wonen, hebben geklaagd over de zogenaamde ‘dansende tantes’. Deze vrouwen van middelbare leeftijd worden door sommigen zelfs aangezien voor prostituees, ondanks dat ze niets anders doen dan publiekelijk dansen.

Het zijn veelal plattelandsvrouwen die inmiddels door heel China bekendstaan door hun hobby. Met luide muziek uit speakers dansen ze op straat. Maar de inwoners van Mong Kok klagen dat sommige activiteiten van de danseressen verder gaan dan wat overlast; het zou zelfs illegaal zijn.

Jimmy Pang Chi-ming, hoofdredacteur van Subculture, zegt tegen Apple Daily dat de dansende tantes begin 2014 met hun activiteiten begonnen op straat. Volgens hem is er het laatste half jaar een andere groep danseressen in de stad verschenen. Ze zien er hetzelfde uit als de ‘dansende tantes’, alleen proberen ze naast dansen ook mannen van middelbare leeftijd te versieren na een ‘vrijwillige donatie’ van de heren.

Chi-ming zag deze ‘zogenaamde dansers’ flirten met toevallige passanten. Ze stelden de mannen persoonlijk vragen en raakten ze ook aan. Hij twijfelt aan de motieven van de vrouwen en verdenkt ze van prostitutie. De andere straatartiesten zijn in ieder geval niet blij, want ‘het gebied krijgt hierdoor een negatieve stempel’.