OMG

Nepagent houdt per ongeluk echte aan

29-06-2015 18:21

AARLEN – Een man in België dacht grappig te zijn en zich als agent voor te doen. Als politieman ging hij de straat op en hield hij automobilisten staande. De Waal kwam zichzelf lelijk tegen toen hij per ongeluk een echte agent aan de kant zette.

Met een waar zwaailicht hield de Belg een chauffeur tegen en vroeg de man waarom hij zo’n haast had. Deze ‘chauffeur’ vertelde vervolgens dat hij terugkwam van vakantie. De bestuurder begon de ondervraging verdacht te vinden omdat het handelen van de agent erg ongewoon was. In de rechtszaal mocht de nepagent zijn verhaal doen over het voorval. Op de vraag of hij de chauffeur een boete had willen geven, antwoordde hij ontkennend. “Nee. Ik zou hem gewaarschuwd hebben omdat ik alleen vond dat hij te hard reed”, zei hij tegen Sudpresse.

De man uit Aarlen verscheen in de rechtbank zonder advocaat. De rechter vroeg zich af of de nepagent wel doorhad dat hij gevaarlijk bezig was door op deze manier automobilisten aan te houden. “Wat als die chauffeur een wapen tevoorschijn had getoverd?” De valse politieagent riskeert een werkstraf. Sowieso zit hij als ambtenaar in de problemen. Het OM heeft als plicht om zijn werkgever in te lichten.