OMG

Chauffeur ambulance rijdt door na hartaanval

28-06-2015 15:40

ROME – Massimiliano Ceci is de held van Italië. De chauffeur van een ambulance kreeg tijdens zijn werk een hartaanval. Ondanks dat reed hij gewoon door en leverde een zieke 91-jarige oma keurig af bij een ziekenhuis in Rome. Daarna werd hij zelf ook meteen opgenomen.

Gelukkig gaat het alweer wat beter met Ceci en kan hij zijn verhaal doen tegen Corriere della Sera. “We reden op de snelweg en opeens voelde ik mij niet lekker”, zegt hij tegen de krant. “Ik voelde pijn op de borst en in mijn linkerarm. Toen wist ik wel hoe laat het was.” Ceci waarschuwde een van de ambulancebroeders dat hij ziek was maar dat hij de rit nog wel af kon maken.

Ceci haalde de noodingang van het ziekenhuis. Hij werd echt onwel toen de vrouw naar binnen werd gereden. Ceci volgde haar een paar minuten later.

Symptomen

Na een dotterbehandeling ligt Ceci nu bij te komen in het ziekenhuis. “Natuurlijk wist ik wat er aan de hand was”, vertelt hij monter. “Ik heb het zo vaak bij anderen gezien en herkende de symptomen. Maar het is wel raar als je het dan opeens zelf meemaakt.”

Bij zijn baas kan Ceci voorlopig niet meer stuk. Hij prees de chauffeur voor zijn toewijding en het feit dat hij het leven van de patiënte belangrijker vond dan zijn eigen leven.