OMG

Stonehenge nagemaakt met koelkasten

22-06-2015 11:30

MAIDSTONE – Het Engelse Maidstone had dit weekend zijn eigen Stonehenge. De eigenaren van een witgoedbedrijf hadden dertig koelkasten net zo opgesteld als de stenen van het beroemde monument. ‘Fridgehenge’ was twee dagen het gesprek van de dag in het Engelse stadje, maar trok niet zoveel bekijks als het echte monument.

Kevin Williams en Paul Stone runnen samen het bedrijf Extra Mile. “Ik stond een paar dagen geleden in mijn tuin te kijken naar alle oude koelkasten die we hadden”, zegt Kevin tegen Daily Mail. “Toen iemand in de winkel het over Stonhenge had, besloten we het monument na te maken.”

De twee grappenmakers stonden vrijdagochtend heel vroeg op en zetten binnen drie uur hun Fridgehenge in elkaar. Kevin en Paul hadden niemand verteld over hun plannen en daardoor was het voor veel mensen in de stad een grote verrassing om de witte versie van Stonehenge in Maidstone te zien.

“Er was een buurman die erover klaagde, maar verder vond iedereen het prachtig”, zegt Kevin. Al gauw verschenen foto’s van zijn huisvlijt op internet en ook de media in Engeland besteedde aandacht aan Fridgehenge. Mensen die het monument nu nog willen zien hebben pech. Volgens Kevin wordt het bouwwerk afgebroken omdat de koelkasten maandag naar de schroothoop gaan.