OMG

Kunstobject krijgt parkeerboete

21-06-2015 14:18

KARLSRUHE – Een kunstwerk bij het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in Karlsruhe heeft een parkeerboete gekregen. Het object ziet er inderdaad ook uit als een volledig fout geparkeerde vrachtwagen, maar dat is volgens het ZKM nog geen reden voor een bekeuring. De burgemeester probeert nu te voorkomen dat er betaald moet worden.

Karlsruhe bestaat driehonderd jaar en dat wordt gevierd met allerlei culturele festiviteiten. Het ZKM had de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm gevraagd een mooi kunstwerk te maken. Wurm, die vaker objecten heeft gemaakt met auto’s, zette het voorste deel van een Mercedes-vrachtwagen op de stoep bij het centrum en liet het achterste deel tegen de muur van het gebouw rusten. Truck, zoals het zijn kunstwerk noemde, werd meteen een bezienswaardigheid.

Dat het om kunst ging, begrepen de plaatselijke parkeerwachters waarschijnlijk niet helemaal. Afgelopen week had een van de dienders een bon onder de ruitenwisser gestopt. Het ZKM moest 30 euro betalen vanwege foutparkeren.

Het centrum plaatste een foto van de parkeerbon op Facebook en grapte dat Wurm de boete maar moest betalen. Zo ver zal het niet komen. Burgemeester Frank Mentrup heeft beloofd te bemiddelen in de kwestie, meldt Süddeutsche Zeitung. Truck kan daardoor gewoon blijven staan en Wurm kan de 30 euro steken in een nieuw kunstwerk.