OMG

Man wil huis opblazen met bowlingbalbom

18-06-2015 11:15

LOXAHATCHEE – Een man uit Loxahatchee, Florida, wilde niet dat de bank zijn huis zou verkopen en zag nog maar één uitweg. Hij probeerde zijn woning in een Looney Tunes-stijl op te blazen met een bowlingbal.

Meerdere mensen zagen een huis in de hens staan en belden met 911. Er werd door ooggetuigen ook vermeld dat eigenaar Tyler Butler (21) nog binnen was. Nadat de brandweer en politie arriveerde, werd de man in de boeien geslagen. Brandweermannen doofden het vuur en zagen toen ineens een bowlingbal liggen. Inclusief een lont, weet The Sun Sentinel.

De plaatselijke EOD heeft vervolgens de bowlingbalbom verwijderd van de plek des onheils. Ooggetuigen hebben Butler horen zeggen dat ‘hij het huis niet ging verlaten waar hij altijd had gewoond en anders zou hij het platbranden’. Butcher heeft de politie verteld dat hij een aansteker gebruikte om het huis in lichterlaaie te zetten. Vervolgens deed hij buskruit in de bowlingbal en stak hij dit aan via een lont.

Hij werd gearresteerd op verdenking van brandstichting en het gebruik van een explosief. Zijn borgsom staat op ruim 65.000 euro.