Voorbij het eigen gelijk
 
 
OMG

Nog altijd geen krokodillen gevonden in Zuid-Hollandse gemeente Binnenmaas

'Extra alert zijn'

Nadat eind vorige maand de gemeente Binnenmaas kort in het teken stond van krokodillen staat het aantal daadwerkelijk gevonden dieren nog altijd op 0. Op 26 mei zou een wandelaar twee dieren gezien hebben “die overeenkomsten leken te hebben met krokodillen”. Uit voorzorg werd het buitendijkse gebied op die plek met hekken afgezet. Een zoektocht leverde niets op, maar er werden voor de zekerheid toch nog waarschuwingsborden geplaatst. Die zorgden voor een nogal onwerkelijke aanblik in de Zuid-Hollandse polders.

Reptielen in Binnenmaas

Een krappe twee weken staat het aantal daadwerkelijk gevonden krokodillen in Binnenmaas dus nog altijd op 0. Daarmee lijkt de gemeente de eerste echte ‘zomerpoema’ van dit jaar binnengehaald te hebben.

Samen met reptielen-opvang Serpo is het gebied afgezocht naar de mogelijke aanwezigheid van de dieren. Met borden in het gebied tussen de Heinenoordtunnel wordt wandelaars aangeraden “toch alert” te blijven. Meldingen over waarnemingen van bijzondere diersoorten die gevaar voor de omgeving kunnen opleveren, kunnen worden gedaan bij de politie.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.