OMG

Politie in Estland gaat ook traumabeertjes inzetten

'Traumateddy's' helpen kinderen te troosten

Agenten in Estland gaan binnenkort de weg op met een bijzonder hulpje in hun auto. Honderd politievoertuigen in de Baltische staat worden uitgerust met teddyberen, maakten de organisatie Traumamommik (Trauma Teddy) en de politie bekend.

Extra teddyberenvoorraad

Politiemensen kunnen de knuffels gebruiken om kinderen te troosten die een nare ervaring achter de rug hebben. Het kan gaan om verkeersongevallen, maar ook om huiselijk geweld. De 25-jarige bedenker van het plan kwam naar eigen zeggen op het idee toen een vriend een ongeluk kreeg.

De politiewagens moeten nog voor de viering van Kinderdag op 1 juni worden uitgerust met de knuffelberen. Agenten hoeven niet te vrezen dat ze snel door hun knuffels heen zijn. Uit voorzorg wordt een extra teddyberenvoorraad achter de hand gehouden op politiebureaus.

In Nederland gebruikt de politie al enige tijd af en toe zogenaamde ‘traumabeertjes’ om kinderen te helpen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.