Voorbij het eigen gelijk
 
 
OMG WTF BBQ

Hackers kijken eenvoudig mee met camera in ‘slimme vibrator’

Massagestaaf heeft te eenvoudig wachtwoord

Tags: , ,

Een vibrator van producent Svakom heeft een veel te eenvoudig standaard wachtwoord. Zo’n statement was een paar jaar geleden nog het terrein van internetgrappen, maar beveiligingsonderzoekers moeten nu concluderen dat er makkelijk te hacken ‘slimme vibrators’ bestaan. De ‘Siime Eye’ van Svakom heeft WiFi en een camera waarmee je foto’s en video’s kunt maken en kunt livestreamen via het internet. Het wachtwoord waarmee je toegang tot het seksspeeltje kunt krijgen is veel te eenvoudig; het standaardwachtwoord is namelijk ‘88888888’, zo meldt technologiesite Numrush.

Vibrator met Skype en email

Beveiligingsonderzoekers van ‘Pen Test Partners’ zouden de slechte beveiliging al meerdere malen gemeld hebben, maar kregen nooit antwoord van de producent. Daarom worden hun bevindingen nu gepubliceerd. De ‘penetration testers’ vonden verder dat het ook buiten bereik van het netwerk waar de vibrator op aanwezig is makkelijk is toegang te krijgen tot het speeltje. Zij vermoeden verder dat er mogelijkheden zijn om verbinding te maken met Skype, en emails te versturen.

Bedrijven die zelf geen puur ICT-bedrijf zijn hebben soms last met het aanpakken van beveiligingsproblemen. Ze hebben dan geen afdeling die deze problemen moet oplossen, en er is geen protocol om iets te doen met waarschuwingen van onderzoekers.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.