Bonusquote – Welja, anonieme NRC-hoofdredactie roept Apartheidsstaat uit

19-12-2016 16:41

Het immer laffe want anonieme hoofdredactioneeltje van het NRC is vandaag in elkaar geflanst door iemand met een bijna-delirische overdosis Deugium achter de kiezen. (Hoi Peter V.)

Over het SCP-rapport over De Kloof tussen streepjesNederlanders en NederlanderNederlanders schrijft (geen linkje want betaalmuur) de Naoorlogsverzet Regressie Courant het volgende:

Minder eufemistisch kan worden geconcludeerd dat het integratiebeleid in belangrijke mate faalt. Sterker nog, er is een tegenovergestelde tendens naar segregatie. Zo ontstaat de apartheidssamenleving vanzelf.

Hola. Hela. Het punt met Apartheid was nou net dat het overheidssysteem was. Nou is het zo bar en boos mogelijk afschilderen van Nederland de voornaamste bezigheid aan gene zijde van de Fatsoenskloof maar dit is zelfs voor NRC-begrippen wel een heel hysterische hyperbool. Wel fideel dat de anonieme Gordeldeuger van dienst zelf toegeeft dat de integratie mislukt is, zijn we dat eens, maar zo er al sprake is van ‘een apartheidssamenleving’ dan komt dat in grote mate door racistische kutblanken door lieden die zichzélf buiten de Nederlandse samenleving plaatsten via moskee en/of het erkennen van Mohammed VI of Erdogan als staatshoofd in plaats van Willem Alexander.

Vanwege de beperkte acceptatiegraad voelen migranten zich buitengesloten en gaan zij zich met hun betere opleidingsniveau en grotere taalvaardigheid meer manifesteren als eigen groep. Zie bijvoorbeeld de opkomst van een politieke beweging als Denk die drijft op dit sentiment.

Wat de fuck? En dan ook gewoon zelf opschrijven dat StreepjesNederlanders er bewust niet bij willen horen? Ja, ‘vanwege de beperkte acceptatiegraad’ maar vraag u eens af, waaróm is die acceptatiegraad van sommige allochtonen nogal beperkt? En waarom horen we bijvoorbeeld nooit klachten van én over Chinezen in Nederland? Als wij #witisookeenkleur klootzakken zo afwijzend en racistisch zijn dan zouden we in en met die groep ook veel problemen en racisme zien toch? Maar neen. Dit terwijl de Chinese minderheid in zowel Amsterdam als Rotterdam een eigen wijk heeft, met tweetalige straatnaambordjes nota bene.

Dat zou de gemiddelde PVV-stemmende onderbuiktokkie Nederlander toch slecht trekken als bijvoorbeeld Marokkanen dat hadden. Maar dat ligt beslist allemaal aan de blanke en zijn Apartheidsstaat. De schuld van de integratiefaal, slegs vir blankes.