OMG

‘Groene Bijbel’ stiekem niet gemaakt van oude Bijbels maar gedrukt op ordinair recyclepapier

29-11-2016 16:37

Een medewerker van bijbeldrukker en -uitgever Royal Jongbloed is op non-actief gesteld wegens fraude met het papier van de Groene Bijbel. Die bijbel is daardoor niet zoals beloofd, uitgebracht op gerecycled papier van ruim 100.000 oude bijbels die vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap hadden ingezameld, meldt de uitgever dinsdag.

Bij het Nederlands Bijbelgenootschap, voelen ze zich misleid, “De oude bijbels die ons waren toevertrouwd, hebben we in goed vertrouwen ter beschikking gesteld aan Jongbloed. Het is onacceptabel dat die nu in het gewone recyclecircuit terechtgekomen zijn”.

Het spijt de uitgever dat het is misgegaan met de Groene Bijbel, die een week geleden werd gepresenteerd. In een poging het vertrouwen terug te winnen, worden de 7500 gedrukte exemplaren ter beschikking gesteld aan het Nederlands Bijbelgenootschap die er een goede bestemming voor zoekt. De Groene Bijbel blijft wel als e-book beschikbaar (maar ook het e-book is niet van gerecyclede e-bijbels gemaakt).

Anp/TPO