Bonusquote: ex-useful idiot beschrijft islamitische hel waarin haar dochter leeft

22-10-2016 10:48

Een ingezonden brief (dat is een soort langdradig twitter op dodebomen, voor bejaarden) in de Volkskrant (idem maar dan met meer leugens) van een moeder wier dochter jaren geleden in de klauwen viel van een zogenaamd ‘gematigde’ moslim, die na het huwelijk opeens niet meer zo gematigd bleek. Na de vijftig tinten leugenachtige karaktermoord op Machteld Zee in de Volkskrant door schrijftafelmoordenaars zonder enige persoonlijke ervaring met de religie van vrede en tolerantie, hier de inzichten van een mevrouw voor wie Zee’s waarschuwingen te laat komen:

Wie zijn die onnozele multiculti’s die vrij spel geven aan islamisering, over wie Machteld Zee schrijft in haar boek over de toenemende invloed van de politieke islam, zo vragen critici zich af. Ik behoorde daartoe, tot zo’n negen jaar geleden, toen onze dochter vertelde verliefd te zijn op een moslim in een ver land. Mijn man en ik vonden onszelf moderne vrijdenkers die mensen niet meer in hokjes stopten. Geen probleem toch, trouwen met een moslim? Het gaat immers om het individu? Neen, ons kon je niet betrappen op vooroordelen jegens moslims!

Maar toen:

Onze dochter die gewend was zelfstandig over de wereld te reizen en te werken, zit nu opgesloten in dat verre land. Haar man is regelmatig langdurig (vele maanden) in het buitenland, maar zij kan niet met hun beide kinderen naar Nederland reizen. De kinderen hebben (ook) de Nederlandse nationaliteit, maar voor een Nederlands paspoort is toestemming van de vader nodig. En die geeft hij niet. Ze hebben wel een paspoort van het land waar ze wonen, maar hij houdt dat achter slot en grendel. Wanneer onze dochter zou willen scheiden, moet ze naar een islamitische rechtbank en ze weet niet aan wie dan de kinderen worden toegewezen. Dat weerhoudt haar ervan. Bovendien zal haar man de kinderen elders bij familie onderbrengen, wanneer hij weet dat onze dochter wil scheiden.

En dus:

Daarom hulde voor Machteld Zee, die een helder onderscheid maakt tussen fundamentalistische en vrijzinnige moslims en stelt dat we in het belang van vrouwen de fundamentalistische islam moeten bestrijden en de vrijzinnige islam steunen.

Joe. Let je op, Peter Middendorp?