Clowns woest op prankende killer clowns

10-10-2016 13:45

De World Clown Association is boos en teleurgesteld over de tsuanmi van zogenaamde killer clowns die de wereld overspoelt. Steeds vaker verkleden mensen zich als eng uitziende clown om zo mensen doodsbang te maken, meestal met als doel dit vast te leggen op verborgen camera. Echte clowns kost dit hun positieve imago, en zelfs werk, zo meldt de voorzitter van de internationale clownsbond, waarover De Gelderlander schrijft.

“Veel van onze clowns hebben te maken met annuleringen, daarnaast heeft het een negatieve impact op hoe de wereld ons ziet. Als clowns houden we van kinderen, willen we mensen laten lachen en zorgen we voor een komische noot. Deze mensen verkleden zich alleen om anderen bang te maken. Geen enkele professionele clown zou het in zijn hoofd halen om hier aan mee te doen”, aldus de World Clown Association.

Ook de Nederlandse Clowns Universiteit (die bestaat blijkbaar) laat aan De Gelderlander weten te balen van prankende killer clowns: “Er heerst al veel achterdocht als het om clowns gaat, daar maken mensen nu handig gebruik van.”

Clown Pennywise was niet bereikbaar voor commentaar. Het is onbekend of clown Bassie (niet die acrobaat) een gewone clown is of een killer clown.