U zond in: ‘Nieuws plaatsen wat ik geen nieuws vind past TPO niet’

08-08-2016 14:19

 

“Sorry maar als TPO voor elke keer dat een puber wartaal op social media uitslaat een nieuwsitem gaat plaatsen dan zijn we echt ver van huis. Dit is gewoon meedoen aan het voeden van massa-hysterie tegen moslims en dat past jullie niet. Net alsof dit bewijst dat al die mensen nietsontziende moordenaars zijn die de heel dag niets anders doen dan bidden voor de vernietiging van het westen en zitten te wachten op een goed moment om een aanlag te plegen?!.

Beseffen jullie als TPO wel dat je hiermee IS in de kaart speelt. Nog meer verdeeldheid creƫert immers nog meer extremisten en dat is precies de bedoeling.

Ook ik maak mij grote zorgen over de toekomst van dit land, ben het ook totaal niet eens met het open grenzen beleid (als je niet weet wie er binnen komt, laat je niemand binnen) en de slappe aanpak van extremisten en hun financieringsmodellen (van welke soort dan ook) etc etc. Maar mijn frustratie richt zich op de mensen en partijen die het de afgelopen 30 jaar zover hebben laten komen.

We zijn een verdeeld land dat onderdeel uitmaakt van een lamgeslagen bureaucratische en verdeelde EU. We hebben geen leger meer, amper genoeg agenten om iets te doen als het misgaat.”

 

Geachte moralist,
Dank voor uw meedenken. Wij vinden dat wij zelf het beste weten wat ons past en wat nieuws is. Verder vinden wij het raar dat u het over ‘we’ heeft. Voor zover ‘we’ weten werkt u helegaar niet voor TPO dus kunt u ook niet over ‘ons’ spreken. Tenzij u pluralis majestatis spreekt natuurlijk, dan bij dezen een driewerf houzee voor de majesteit.

Wij raden u aan voortaan een betere keuze te maken tussen de media die wel en de media die niet bij u passen. Zo is het ‘niet bij TPO passende’ nieuwsbericht ‘Jonge jihadist in BelgiĆ« roept op tot moord’ ook op het verder nogal neutrale maar landelijke dekkende pers- en nieuwsberichtennetwerk ANP verschenen. Diverse media hebben dit vervolgens overgenomen. Ook heel veel diverse media niet. De media die dit niet hebben overgenomen vinden, hoogstwaarschijnlijk, dat het brengen van dergelijk nieuws meedoen is aan het voeden van massahysterie en het in de kaart spelen van ISIS/Wilders.

Wij zijn echter een medium dat verder geen mening heeft over of boodschap heeft aan het resultaat van nieuws brengen. Wij brengen nieuws. Alle soorten nieuws. Wij menen dat iedereen recht heeft op de waarheid. Alle waarheid. Onverbloemd, ongefilterd, ongeduid, ongenuanceerd.

Nieuws = nieuws. That’s it.

Wij wensen geen poortwachter te zijn voor burgers, mede omdat wij denken dat burgers oud en verstandig genoeg zijn om met de realiteit om te gaan. Ze mogen immers ook stemmen. Sommige media echter doen alsof burgers allemaal imbecielen zijn, wij niet. Wij gaan uit van eigen verantwoordelijkheid bij burgers. Wij weigeren mensen te vertellen wat ze wel en niet mogen achterhalen van de werkelijkheid, waarheid en realiteit.

Mocht het zo zijn dat het brengen van dit nieuws inderdaad ‘meedoen aan het voeden van massahysterie’ blijkt te zijn of iets danwel iemand ergs in de kaart speelt, dan leggen wij de verantwoording daarvan bij het nieuws zelf c.q. de realiteit. Don’t shoot the fucking messenger!

Verder raden wij iedereen aan die denkt door nieuws danwel de realiteit massahysterisch te worden of ISIS te ondersteunen onze site niet te lezen. Er zijn meer dan voldoende media die wel rekening houden met de gevoeligheden van mensen, dus er is in dat geval geen enkele reden ook nog ons nieuws te lezen.

TPO, niet voor mietjes. En zeker niet voor censuur.