Policorwatch: beelden van zwarte mensen in de Keukenhof nu ook kwetsend

16-06-2016 11:48

In de Keukenhof staat een beeld van kunstenares Paz Sanz. Het is een beeld van een zwarte vrouw in haar blote tulpenbollen en dat MAG helemaal niet van social justice warriors. Want zwarte lichamen seksualiseren en jank en bla, lees het hier zelf maar.

Hoe de jankhuilies het bestaan van beeldende kunst voor zich zien in een maatschappij waarin, als zij hun zin krijgen, alles wat mogelijk kwetsend is aan het oog onttrokken dient te worden, is niet duidelijk. Net als bij het Londense verbod op sexy lichamen in reclames, zien we ook hier weer hoe (religieus) puritanisme en ‘progressief’ activisme elkaar vinden in hun drang om hun normen en waarden op te leggen aan de maatschappij, en in hun voorliefde om zaken te verbieden.

Zouden de klaagnegers en hun helper whiteys het wél okee vinden als kunstenaars alleen witte mensen naakt afbeelden? Nee he? Dat zou ook weer racisme zijn he? Precies. Het is klagen om het klagen en de witmans doet het nooit goed. Behalve natuurlijk als er subsidies of uitkeringen te halen zijn.