Femke Halsema hekelt bron van alle kwaad: blanke mannen

11-06-2016 13:04

Screen Shot 2016-06-11 at 12.33.09 PM

Femke Halsema weet wel waar de rot in de samenleving zit. Bij blanke mannen natuurlijk! Nou zijn mensen die ooit links waren een beetje mal, maar nog altijd niet zo wanhopig hulpbehoevend als lieden die nog stééds links zijn. Maar het is fijn dat Halsema nou eindelijk eens met oplossingen komt voor een al veel te lang etterend probleem. Alleen maar klagen en met de vinger wijzen, dat zet geen zoden aan de dijk.

Aangezien blanke, voorheen linkse mannen al decennia auto’s in brand steken, aanleiding geven tot samenscholingsverboden, hun buren in levensgevaar brengen, terreurgroepen toejuichen, joden haten, homo’s haten, verslaggevers belagen, bovengemiddeld vaak met de politie in aanraking komen, radicaliseren, zich van de Nederlandse samenleving afkeren en bloedige bende-oorlogen voeren, lijkt de oproep van Halsema inderdaad zeer op zijn plaats.

Alleen, Fem, ik vind de aanpak een beetje soft. Zo’n zelfhulpgroep, das bovendien ook lastig met een samenscholingsverbod dat van kracht is tegen deze gevaarlijke groep in de samenleving. Gewoon, opsluiten, vervolgen, the works. DAT zou pas werken. En doe je een tientje in de White Privilege Herstelbetalingspot? Nee dat is geen pseudoniem van Gloria Wekker maar een boetesysteem voor koloniaal taalgebruik. Het is WITTE man, niet BLANKE man. Joe!

Beeld: De oud-GroenLinks coryfee bij de opening van de zelfhulp-bijeenkomst