Gerard Driehuis: Europa haat negers want in Europa veel joden, moslims gediscrimineerd

07-06-2016 12:06

Uh oh…dat klinkt alarmerend: Europa’s zwarte geheim: we zijn racistischer dan de rest van de wereld, aldus het kwaliteitsmedium Welingelichte Kringen van Gerard Driehuis (familie van), tevens baas van Felix Meritis (een soort De Balie maar dan extreem links). *

Volgens Driehuis worden nergens in de wereld zoveel negers gehaat als in Europa en dat is altijd al zo geweest. Want er werden tot in de twintigste eeuw ‘negers in kooien gestopt’ en de gedachte dat ‘het blanke ras superieur is’ is begonnen in West-Europa en ‘heeft ook altijd stand gehouden’. Aldus Gerard Driehuis.

Pew Research

Dat zegt hij natuurlijk niet zomaar. Gerard Driehuis benoemt uiteraard alleen hele echte feiten, hij zou de naam van zijn online medium nooit zomaar ten grabbel gooien door het publiceren van louter verzinsels. Dus daarom onderbouwt hij zijn verhaal met snoeiharde cijfers van het gerenommeerde onderzoeksinstituut Pew Research.

En uit die cijfers blijkt zonneklaar dat in Europese landen veel vaker: Joden worden lastig gevallen, moslims worden lastig gevallen, georganiseerde groepen geweld gebruiken om het openbare leven te beïnvloeden en moslima’s in religieuze kleding slachtoffer zijn van intimidatie.

Hee, wat gek, helemaal niets over ‘negers’! Sowieso helemaal niets over rassen, laat staan dat het over ‘racisme’ gaat. Waar die cijfers van Pew Research dan wél over gaan staat er gelukkig gewoon bij: ‘Latest trends in Religious Restrictions and Hostilities‘.

Religie

Aha. Okee. Het gaat dus over de tolerantie ten aanzien van religies en religieuze uitingen in Europa (christelijk danwel ongelovig) ten opzichte van de rest van de wereld (katholiek danwel islamitisch danwel anders namelijk). Dat in West-Europa meer vijandigheid is tegen de islam dan in de rest van de wereld ligt natuurlijk voor de hand, aangezien de rest van de wereld voor een groot deel islamitisch is of veel minder met de islam heeft te maken. En dat in Europa veel meer Joden worden getreiterd dan in andere delen van de wereld klopt natuurlijk ook als een zwerende vinger omdat Joden ofwel in Europa wonen ofwel in de VS en vooral in Israel.

Maar met ‘rassen’, ‘racisme’ of ‘blanke superioriteit’ hebben die cijfers helemaal niets te maken, uitsluitend met religies. Laat staan dat die cijfers ook maar in de verste verte iets kunnen zeggen over de behandeling van ‘negers’ in West-Europa.

Enfin, mocht u nog op zoek zijn naar inhoudelijke en op feiten gebaseerde analyses van cijfers of statistieken dan raden wij TPO aan. Voor de zekerheid zeg maar.