U zond in… ‘Het woord neger is voor ons een vies woord geworden’

28-05-2016 21:01

“Beste Mw. Nanninga,

Uw standpunten zijn bekend bij mij omdat ik vaak naar Powned keek en n.a.v. uw interview hedenochtend wil het volgend verduidelijken aan u m.b.t. uw standpunt t.o.v. Martin Simek en Sylvana Simons bij DWDD.

Eeuwenlang hebben de blanken de zwartjes geleerd dat ze dom/minderwaardig/lelijk/stinken/ongeciviliseerd/walgelijk zijn enz. enz. Het is uw goed recht om daar geen begrip voor te kunnen opbrengen als de daaropvolgende generaties deze culturele bagage en bagger/erfenis niet  1 2 3 van zich kunnen afgooien.

Maar hoe zou je het vinden als ik nu ook ga zitten mailen aan jou i.p.v. blanken;  de woorden witjes/bleken/witterikken/bleekgezichten of witte pieren, ga zitten gebruiken of dat ik zoiets doe op de televisie terwijl ik met je in gesprek ben of iets aan het uitleggen ben. Zou je dát gepast en fatsoenlijk vinden Annabel ? En hoe zouden de witte kijkers thuis voor de buis het vinden denk je ?

Het woord neger of zwarte is voor ons een vies en rot stinkend woord geworden door de manier waarop jullie met ons omgaan en omgingen in het verleden en daar hoef je geen begrip voor te hebben maar misschien wist je  niet hoe de vork in de steel zat vandaar mijn uitleg.

Jammer dat je niet meer te zien bent op de tv want ik ga echt niet mijn pc aanzetten om powned te zien.

Met groet,

Ron Lee

 

P.S.
Het woord nigger betekende vroeger gewoon boy maar zelfs van dit onschuldig woord hebben de blanken een negatief beladen woord gemaakt. Ook het woord boy is een racistisch woord geworden door de blanken.

Wist je dat Annabel ? Je moet het maar kunnen om zoveel talent en vaardigheid te hebben om doodnormale woorden te negativiseren. Zoals de oorspronkelijke zwarte piet die gewoon een mooie witte hollander was met blonde haren en blauwe ogen en vervolgens een metamorfose onderging tot een negatieve nikkerpiet die wordt geadoreerd zgn. En tot cultureel en traditioneel symbool wordt uitgeroepen want ineens zijn we niggerlovers. Men gaat zover de eigen cultuur en geschiedenis te verloochenen alleen om die negers belachelijk te maken.

Of wist je niet dat zwarte piet een lelieblanke is ? Dat negerkroeshaar staat hem daarom niet de originele blonde lokken waren mooier. Maar als men zich zelf belachelijk wil maken door voor sinknikker te gaan lopen spelen terwijl men een hekel heeft aan die mense ga je gang. Wat een gehuichel !

Ron Lee”

 

Echte naam is bij redactie bekend.