Anouk boos op kwetsende Facebookers, gebruikt het woord ‘mongolen’, en dat mag dus niet

02-03-2016 15:37

image1

 

Het zit dus zo: Anouk (die zangeres) liet woensdag via de radiozender QMusic weten dat ze niet langer foto’s van haar kinderen op Instagram deelt omdat er teveel kwetsende, racistische reacties op komen en zelfs dreigementen aan het adres van haar kinderen.

Daarin heeft Anouk uiteraard volkomen gelijk, wij begrijpen sowieso al niet waarom mensen foto’s van hun kinderen delen op een open riool als social media. (Onze PRO-tip: houd al uw geliefden, kinderen, zelfs huisdieren zoveel mogelijk buiten uw social media-leven! Echt! Als u dacht alles al gezien te hebben qua haat dan betreedt u op social media een geheel nieuwe dimensie van haat!)

Maar Anouk noemde al die mongolen die het open riool bewonen dus, wederom terecht, ‘mongolen’, want dat zijn het ook, ‘mongolen’ (of ‘pus’, dat kan ook, maar dat zijn meestal de moraalridders, die niet veel haten maar wel zo irritant zijn dat je er mongool van zou worden). En dat MAG dus niet.

Want ‘mongolen’ is óók kwetsend. Voor mensen die in Mongolië wonen, ten eerste, en voor mensen met het syndroom van down/die door een engeltje zijn aangeraakt/met mogelijkheden/met veel karakter/heel lief zijn/anders zijn/zo goed kunnen opschieten met Johnny de Mol/graag naar Nederlandstalige muziek luisteren*, ten tweede.

Dus nu zijn we aanbeland in de merkwaardige situatie van een heuse kwetscascade: iemand is gekwetst en zegt als reactie daarop iets kwetsends waarop weer anderen zijn gekwetst die nu natuurlijk ook weer kwetsende dingen gaan roepen waardoor er straks weer andere mensen zijn gekwetst, ad infinitum.

Spelende vrouw, wat hebben nu geleerd? Dat het open riool barstensvol zit met kinderen bedreigende mongolen en dat Nederland tegelijk zo ontiegelijk politiek correct is dat het ene kwetsen het andere kwetsen niet is en de gekwetste binnen no time zelf een kwetser is.

Nu maar hopen dat Anouk niet door moraalridderspus wordt geshamed op Twitter en daardoor haar baan kwijtraakt!!!1!1!!!


* = doorhalen wat niet mag van de plaatselijke gedachtenpolitie.