U zond in: ‘Lieve TPO, jullie hebben mijn Safe Space gekwetst’

09-02-2016 20:08

 

“Goedemiddag!
Het is alweer een tijdje geleden, maar in december 2014 heeft jullie online redactie een tweet van mij gebruikt in een nieuwsbericht. Op zich vond ik dit destijds geen probleem, ook al was er geen toestemming gevraagd, maar tot de dag van vandaag komt dit nieuwsbericht naar boven op Google wanneer je op mijn naam zoekt. Ik vind het niet zo fijn om met dit bericht geassocieerd te worden, dus ik wil jullie graag vriendelijk verzoeken om mijn naam te verwijderen.
De tweet zelf heb ik een tijd geleden al verwijderd, maar helaas staat hij nog steeds gequote op diverse nieuwssites.
Het betreft dit artikel [link naar artikel met niet kwetsende, totaal oninteressante tweet waarvan iedereen alleen maar OMG! WHO THE HELL CARES! kan denken].

Ik hoop dat jullie mijn verzoek serieus nemen.
Alvast bedankt!

Groetjes,
Special Snowflake”

 

Lieve Special Snowflake,

Waarom zouden we dat weghalen? Het argument ‘ik vind het niet zo fijn met dit bericht te worden geassocieerd’ is niet bepaald een goed argument. Dingen hardop zeggen die vervolgens voor eeuwig op internet blijven staan horen nou eenmaal bij de 21ste eeuw. Je hebt het destijds gezegd, daar is dit een momentopname van, dat gaan we achteraf niet aanpassen, we willen immers niet de geschiedenis manipuleren.

En zeg nou zelf: moeten wij nu achteraf verantwoordelijk zijn voor wat jij destijds vond? Het is een vrij land, het staat je vrij iets te vinden en dat ook te uiten, er is geen reden om daar later niet meer verantwoordelijk voor te willen zijn.

Verder is er geen toestemming nodig om iemand te citeren. Ook daarom is het een vrij land.

Wij raden je met klem aan: niet meer op jezelf Googlen en er mee leren leven dat het iedereen op het internet vrij staat je naam te noemen, iets van je te vinden, je te citeren en al het andere ongemakkelijke dat bij het leven in het internettijdperk hoort.

Mvg

Uw
Hoofdredacteur

 

“Jemig, oke. Bedankt voor deze vriendelijke en bovenal begripvolle reactie.

Ik weet hoe het internettijdperk werkt, dankjewel. Ik dacht alleen dat als ik iets netjes zou vragen mensen misschien aardig genoeg zouden zijn om me uit vriendelijkheid even te helpen hierbij. Het nieuwsbericht is al oud en bovendien voegt mijn Tweet weinig toe, maargoed, blijkbaar hoef ik bij jullie niet op begrip te rekenen.

Gelukkig heb ik van andere media wel een normale reactie gehad.

Fijne avond.”