Policorwatch: ‘Adele heeft succes te danken aan blanke huidskleur, moet haar geld afstaan’

08-12-2015 15:20

Een petitie die is gericht tegen de megasuccesvolle zangeres Adele moet er voor zorgen dat de wereldster openlijk toegeeft ‘geen talent te hebben’ en ‘al haar succes heeft te danken aan ‘white privilege‘ vanwege haar blanke huidskleur. Als boetedoening moet Adele vervolgens al haar met het ‘white privilege‘ verdiende geld afstaan aan organisaties die zich inzetten voor rechten van zwarten zoals #blacklivesmatter.

De petitie op Change.org is aangemaakt door ene Rhianna Jones en heeft nog geen 60 handtekeningen. De petitie is ook gericht aan president Obama. Het is niet bekend of Obama een groot fan is van Adele of dat hij en zijn first lady wellicht de petitie al hebben ondertekend.

Volgens Rhianna Jones tonen het feit dat zwarte succesvolle zangeressen minder albums verkopen dan Adele wel aan dat we hier te maken hebben met een loepzuiver gevalletje van ‘white privilege‘. Ook meent Rhianna Jones ontdekt te hebben dat alle media-aandacht voor Adele en de bewieroking van de ster een duidelijk signaal zijn van het ‘onderdrukken van minderheden door de muziekbusiness’

Het is niet zeker of ‘white privilege‘ te maken heeft met het megasucces van Adele. Wel is zeker dat Adele gewoon talent heeft en dus gewoon wél wat kan in tegenstelling tot mensen die uit pure middelmaat en succeshaat dan maar hun huidskleur misbruiken om slachtoffer te kunnen spelen.