Opinie

Policorwatch: verbod op yoga, klachten over kwetsende Britse komiek

24-11-2015 12:31

Artikel na de video.

 

 

Weer twee snoeiharde aanvallen op onze zo lang gekoesterde vrijheid door de drammende policor ‘minderheidsgroeperingen’ van het fatsoensleger der gekwetste millennials. En ook deze keer is onze vrijheid van meningsuiting, vrijheid van expressie en vooral onze vrijheid van denken in het geding.

Yoga, is kwetsend

In het Canadese Ottawa hebben communistische millennials, die zich hebben verenigd onder de dekmantel ‘studentenorganisatie’, het voor elkaar gekregen om gratis lessen yoga op de campus van deze Canadese universiteit te censureren. Reden: yoga wordt gezien als ‘cultural appropriation‘, het middels vooroordelen en stereotyperingen misbruiken van onderdelen uit andere culturen die niet de jouwe zijn, en dat is enorm kwetsend, ofzoiets.

Voorheen werd er door de fascistoïde policor-millennials eigenlijk alleen geklaagd over het gekwetst zijn door ‘cultural appropriation‘ tijdens Halloween. Want met Halloween gaan mensen verkleed als Indiaan (tooi), geisha (spleetogen), Mexicaan (sombrero), Nederlander (klompen en Zeeuwse klederdracht) of inboorling (bot door neus) en dat is kwetsend voor mensen die uit een indianenreservaat, Japan, Mexico, Zeeland of Inboorlingië komen, aldus de fatsoenlijke fascisten van het Fascistisch Fatsoenlijk Policor Millenial Respect Actiefront (FFPMRA, te herkennen aan mannen met knotjes en opvallend vaak lekkere wijven), meestal opgeleid aan de Bewust Kleinzerig Bestaan (BKB)-academy, die zelf vrijwel altijd blank, autochtoon en beslist monocultureel zijn.

Maar kennelijk is nu ook yoga een onderdeel van een cultuur waardoor mensen die afkomstig zijn uit die cultuur worden gekwetst. Uit welke cultuur yoga dan exact komt en wie er dan worden gekwetst blijft onduidelijk. Het is bovendien nogal stigmatiserend en racistisch om te zeggen dat yoga, wat over de hele wereld wordt beoefend door mensen uit alle culturen, bij één en dezelfde cultuur behoort. Niet dat feiten er toe doen voor gekwetste millenials (in de volksmond ook wel ‘nrc.next-lezers’ genoemd) want voor hen telt alleen dat ze weer iets hebben kunnen vinden waardoor ze lekker slachtoffer kunnen zijn.

Culturele genocide

Extra pijnlijk is het dat die yogacursussen gratis waren omdat ze werden aangeboden aan gehandicapte studenten die baat ondervinden van zo’n lesje yoga. Maar zoals het echte geradicaliseerde ideologen betaamt hebben de Rode Khmer-millenials daar verder schijt aan. Je kunt natuurlijk geen omelet maken zonder eieren te breken, zoals een voor policor millennials inspirerend historisch figuur ooit zei.

Yoga is volgens een woordvoerder van de Rode Millenial Brigades “een stereotypering van een cultuur die veel heeft moeten lijden onder “westerse suprematie, onderdrukking, culturele genocide en een diaspora van de bevolking heeft veroorzaakt door het kolonialisme”.
(Dit staat er écht, dit is geen hyperbool die door mij is verzonnen!)

Geef toe: dit had u nooit gezocht achter zo’n bebaarde bakfietsveertiger die in een tochtig zaaltje ergens op IJburg op een matje ligt te kreunen en beweert een zonnevlecht uit te beelden.

Kwetsende cabaretier

In ander nieuws van het millenial cultuurrelativismefront is er de zaak van de cabaretier(!), dus iemand waarvan men weet dat hij grappen maakt en doelbewust zaken als satire en ironie beoefent, die een kwetsende grap maakte, notabene nadat hij vertelde dat hij een kwetsende grap zou gaan maken, die vervolgens wordt bekritiseerd door gekwetste klagers. Klagers die zelfstandig de beslissing maakten naar een satirisch televisieprogramma te kijken waarvan ze ook heel bewust wisten dat er kwetsende grappen zouden worden gemaakt.

Je zou denken: ‘OMG! Who the hell cares!, klagers mogen lekker kapot vallen’, maar in dit geval was de komiek te zien op Britse nationale televisie en die wordt bewaakt door een censuur beluste mediawaakhond met een dieprode policor ideologie die verdacht veel lijkt op de ideologie van de FFPMRA-stijders wereldwijd (te herkennen aan hun De Correspondent-lidmaatschap).

The One Show, waarin komiek in kwestie Jimmy Carr de voor dwergen uiterst kwetsende grap ‘dwarf shortage‘ maakte, zal nu serieus worden onderzocht door de policor cencuristen van de Britse mediawaakhond en kan zelfs een aanklacht wegens ‘discriminatie’ aan de broek krijgen.

Pikant LOLROFLOL-detail is wel dat Jimmy Carr de kijkers en programmamakers vooraf nog waarschuwde dat het een probleem zou kunnen worden en voegde aan zijn ‘dwarf shortage‘ grap toe: ‘If you are a dwarf and you’re offended by that: grow up!‘. (LOL! Oh sorry, wij vinden dat grappig. Dus.)

Toedelidokie vrije woord

Enfin, so much voor het vrije woord in Groot-Britannië. Het kan nu niet lang duren voordat een diep gekwetste zwarte millenial in de ‘comment is free‘-section van het clublad voor radicale policoristen The Guardian (soort van Britse NRC Handelsblad) een column schrijft waarin wordt opgeroepen ‘alle vormen van cabaret en satire in Groot-Britannië te verbieden want we moeten niet langer willen dat mensen ongehinderd kunnen blijven kwetsen terwijl ze zich verschuilen achter zogenaamde ‘humor’ en satire’ want niet alles hoeft gezegd te kunnen worden, je mag wel alles zeggen maar het hoeft niet en met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid!’.

Tot zover de policorwatch van vandaag. Heeft u zelf nog voorbeelden van recente policor aanvallen op onze mooie vrijheid? Of kent u een millenial met een knotje of een hip hoedje en een contract bij een uitgever voor een romandebuut? Geef hem aan Mail ons dan uw tips en help onze policor watchmen met policor watchen.

Omdat uw vrijheid u lief is.