Britse Studentenbond: ‘Mexicaanse sombrero is racisme’

29-09-2015 11:48

sombre1

 

Francisco van J.

 

Reclame maken voor je Mexicaanse restaurant door sombrero’s uit te delen aan studenten tijdens een introdag voor eerstejaars? RACISME! Volgens de studentenbond van de Britse universitei van East Anglia zijn sombrero’s VERBODEN want ‘racistisch en stereotyperend’. Ordetroepen van de studentenverbodsorganisatie namen de sombrero’s zelfs in beslag van studenten die er eentje hadden aangenomen. Dit meldt de Britse The Guardian.

Volgens de studentenbond is het enorm belangrijk dat sombrero’s worden gecensureerd want “alle studenten moeten zich veilig kunnen voelen. Daarom verbieden wij elk gedrag, elke vorm van taal of woord, elke afbeelding die als racistisch, seksistisch, homofoob, transgenderfoob of denigrerend kan worden opgevat”.
Oftewel: vrijwel alles is verboden, wel zo veilig.

(De East Anglia universiteit is kortom een verdomd leuke en humoristische plek om als ontplooiend individu op academisch niveau van vrije gedachten te kunnen wisselen, mits alle brillendragers zijn verwijderd en iedereen dezelfde pyjama draagt.)

Het is niet bekend of Mexicanen zelf wel sombrero’s mogen dragen en zo niet of Studentenbond Stormtroepen een invasie van Mexico overwegen om de internationale heerlijkheid van gedwongen solidariteit en VARA-lidmaatschap op te dringen.

In Nederland kennen we geen studentenbonden die zo actief Kim Jong Un gaan op alles wat gewoon mag van de Grondwet. Alleen de door belastinggeld en onwetende VARA-leden gefinancierde haat- en lastersite Joop.nl maakt zich wel eens druk om sombrero’s, al is nog altijd onduidelijk of Joop.nl is bedoeld als satire.

U kunt uiteraard ook zelf online een sombrero bestellen, een selfie maken en deze doorsturen naar de Jolo’s van de studentenbond.

Dan nu: siƫsta!