Moslim opent petitie voor afschaffen Duitse Oktoberfesten

15-09-2015 19:05

Een Nederlandse moslim genaamd Morad Almuradi is op de petitiesite Change.org een petitie gestart om het jaarlijkse ‘Oktoberfest‘ in Duitsland af te schaffen.

Volgens Almuradi in een begeleidende open brief aan de gemeenteraad van München is het Oktoberfest iets wat ‘veel moslims als oneerlijk zien’ omdat het ‘inolerant en anti-islamitisch is’.

Het Oktoberfest is niet alleen kwetsend voor zomaar alle moslims maar ‘alle moslims op aarde’ en ondanks het feit dat ze ‘begrijpen dat het hier gaat om een Duitse traditie’ moet volgens Almuradi het komende Oktoberfest ‘onmiddelijk worden gecanceld’.

De reden waarom het Oktoberfest zo kwetsend is voor moslims laat zich ook raden: ‘Alcohol consumptie, publiek naakt, etc.’

Bovendien kom daar nog eens bij dat het Oktoberfest ook kwetsend is voor ‘islamitische vluchtelingen in Duitsland’ die afkomstig zijn uit ‘Syrië, Iraq en Afghanistan’ en zal het afschaffen ook helpen om ervoor te zorgen dat de islamitische vluchtelingen hun ‘islamitische geschiedenis niet vergeten’.

Wij gaan er trouwens van uit dat het hier gaat om een fijne hoax door een trol maar desalniettemin zal het ons niet verbazen als binnen nu en vijf jaar een serieuze discussie zal worden gevoerd over het kwetsende gehalte van het Okoberfest.