#OPHEF! van de week

19-06-2015 15:22

Ophef! Bij de activistische hippies van GroenLinks schijnt je geslacht een opgeplakt label te zijn, waar ‘we’ zo snel mogelijk vanaf moeten. In NRC valt te lezen dat de burgerlijke stand een baby bij aangifte niet langer moet registreren als jongen of meisje, maar als een nieuwe wereldburger. Dat vindt de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. De naam, geboortedatum en -plaats en burgerservicenummer volstaan voor identificatie, aldus de pacifistische jongens en meisjes.

‘De aangifte bij de gemeente is het eerste moment dat je een officieel label opgeplakt krijgt. Je komt daar vervolgens alleen met heel veel gedoe van af. Kinderen kunnen prima worden ingeschreven zonder daarbij hun sekse te vermelden’, aldus Liesbeth van Tongeren (wereldvreemde blonde vrouw).

De VVD-liberaal Jeroen van Wijngaarden (m/v/t) gaat helemaal mee in het communistische gelijkheidsdenken en stelt  dat ‘transgenders, mensen met een zogeheten intersekse conditie en mensen die zich niet duidelijk man of vrouw voelen, nu juridische en maatschappelijke druk ervaren om een geslacht op te moeten geven.’

Intersekse conditie

Er zijn in Nederland rond de 400.000 mensen die onder de noemer ‘intersekse conditie’ vallen: van travestiet tot transseksueel en zij die het niet helemaal weten. Dat komt neer op zo’n 2 procent van de Nederlandse bevolking.

Het is een schattig naïeve utopie waarvan onze heren, dames volksvertegenwoordigers verwachten dat deze mensen het makkelijker krijgen met de strijd over wie ze zijn, wat ze zijn en wie of wat ze willen zijn door het administratief afschaffen van het geslacht.

En wee het land waar de juridische en maatschappelijke druk en mogelijke gekwetstheid van 2 procent van de medelanders leidt tot Kamerdebatten en politieke voorstellen voor genderneutrale overheidsadministraties.

Zaadslurf

De #GoedVolk courant drukte deze week een brief af van ene Fatima Dakmar. Later bleek dat dit een gefingeerde naam is en dat de dame in kwestie te laf is om onder haar eigen naam Gerard Cox een racist te noemen. ‘Fatima’, is een beroepsgekwetste die elke vorm van humor die ze niet snapt of die over haar lange tenen schraapt, wegzet als racisme. Voor mensen als Faat maakte dominee Gremdaat dit filmpje.

Gerard Cox: “Het publieke debat, festival en podium worden steeds meer gegijzeld door een verstikkende politieke correctheid.” #zaadslurf
Waarvan akte. Hup Gerard! En natuurlijk húp Ebru!

De Russen komen

Nederland is klaar voor oorlog. Althans, dat vindt de vrouw die al minstens twee Nederlandse doden op haar geweten heeft. De oorlogshitser is verbaast dat de meeste burgers van bevriende NAVO- slash EU-partners helemaal niet bereid zijn om voor een ander volk en vaderland te strijden met de Russen.

Volkskrant: “De NAVO-militairen mogen dan klaar voor zijn voor militaire ingrijpen tegen de Russen, het volk is dat nog niet. De bewindsvrouw zegt  ‘geschrokken’ te zijn dat het enthousiasme onder de West-Europese bevolking niet al te groot blijkt te zijn om mede NAVO-lidstaten militair te hulp te schieten als Rusland een van hen aanvalt.”

“‘Mijn haren gingen er wel een beetje recht van overeind staan’, zegt Hennis over de uitslag van het onderzoek. ‘Wat de NAVO doet is puur defensief van aard, ter geruststelling van de eigen bondgenoten. Van agressief of aanvallend gedrag is geen sprake.’

Militaire oefeningen houden aan de grens met Rusland en dat niet provocatief noemen…Daar gaan míjn haren wel een beetje recht van overeind staan.

Pinokkio

En verder:

Samsom bewijst dat ‘politicus’ en ‘leugenaar’ synoniemen zijn.

Neerlandsch bekendste Jodenhaters gingen weer eens boe-roepen en met succes: de Amsterdamse gemeenteraad durft niet meer in te stemmen met een stedenband met Tel Aviv.

Tot slot: volgende week voorlopig de laatste #Ophef vanwege omdat: geld.

 

Fijn weekend.

@TjeerdL