Sekteleden River of Glory prediken Dag des Oordeels

23-03-2015 13:08

Sekteleden van River of Glory prediken sinds deze week opeens De Dag des Oordeels. Dat zagen ze natuurlijk al tijden aankomen, maar ze besloten pas deze week om er mee naar buiten te treden. Dat is best wel sympathiek. Ons pas op het allerlaatste moment bang te maken.

Dorien Visser

De woorden worden overigens opgetekend uit de mond van hoofd-storytelling Aguila Deborah, die eigenlijk gewoon Dorien Visser heet.

Visser hield haar goddelijke kantoor tot voor kort in Winterswijk waar ze samen Israƫl Barak Immanuel, (voor vrienden Barry Schutte, maar zo noemt niemand hem eigenlijk) verhaaltjes bedacht om een club minderbehepten angst aan te jagen. Niet alleen de volgelingen van de twee fantasten werden angstig, ook de buurt zat meer dan eens met geknepen billen.

Nachtelijke sessies

Het waren met name de nachtelijke sessies duiveluitdrijvingen van het tweetal die voor deze onrust zorgden. De eenvoudige twee-onder-een-kap woning aan de Hortensialaan was namelijk het hoofdkwartier van de sekte waar met name Visser deze core business ten uitvoer bracht.

En zoals wij allen weten kan een huis,- tuin- en keukenuitdrijving nu eenmaal niet zonder wild gekrijs en het gooien met alles dat binnen handbereik ligt. Duivels uitdrijven in stilte bestaat nu eenmaal niet. Helaas.

Volgens de buurt zijn de sprookjesliefhebbers inmiddels gedeserteerd naar Duitsland om daar het aangekondigde einde der tijden te beleven. En dat is goed nieuws voor de buurt in het algemeen en de kinderen uit die buurt in het bijzonder. Die kunnen zich gewoon weer laven aan Dikkie Dik of Thomas het Locomotiefje.