Strippen tijdens sollicitatiegesprek – slim of niet?

26-06-2014 15:46

Als sollicitant is het belangrijk om je te onderscheiden, boven de massa uit te steken, te laten zien dat jij de juiste man (m/v) voor de baan bent. Natuurlijk kun je een sollicitatiebrief schrijven waarin je meldt dat je je toekomstige baas ‘graag je enthousiasme komt toelichten in een persoonlijk gesprek’ nadat je jezelf hebt omschreven als ‘iemand die graag in teamverband en/of alleen werkt’, ‘een echte go-getter is’, ‘een pro-actieve houding hebt’, ‘vrolijk, maar serieus is’, etc. Je kunt natuurlijk ook gewoon je kleren uittrekken. Scheelt je een hoop leugens en je baas weet gelijk wat voor vlees hij (m/v) in de kuip heeft.

Sollicitant Mirza (32) wilde zijn kansen vergroten en zich in de kijker van een potentiele werkgever spelen door Full Monty te gaan tijdens het sollicitatiegesprek. Hij wist zeker dat de baan in de IT-sector hem op het lijf geschreven was. Hoewel hij zeer zijn best deed, en er zelfs nog de evergreen ‘It’s Raining Men‘ bij zong, ging de baan aan zijn neus voorbij. Wat ook niet in zijn voordeel gesproken moet hebben is dat hij een tijd chauffeur voor hoeren is geweest. Of hij dit gekleed deed vermeld zijn cv niet.

Na afloop van het gesprek ontving Mukra een brief waarin hij werd gecomplimenteerd met zijn opvoering, maar dat de voorkeur werd gegeven aan een andere kandidaat. Helaas. Wel vond de sollicitatiecommissie het erg interessant om hem ontmoet te hebben. Ze schreven dat hij erg goed zong, maar dat de striptease net iets teveel van het goede was. De werkgever sloot af door hem veel succes te wensen bij verdere sollicitaties, maar drukte hem op het hart eerst eens professionele hulp te zoeken.

strippendeman