OMG

Ilse de Lange: ‘Alles valt nu op zijn plek’

07-05-2014 14:47

Ilse DeLange kan het woensdag nog niet helemaal bevatten dat ze het samen met Waylon tot de finale van het Eurovisie Songfestival heeft geschopt. “Het was allemaal zo hysterisch. Ik ben zelf nog een beetje hysterisch in mijn hoofd. Ik leef in een roes.” 

Woensdag werden The Common Linnets als winnaars onthaald door de Nederlandse delegatie in Kopenhagen, maar zelf ziet DeLange dat nog niet zo. “Ik ben gewoon heel erg blij dat we het hebben gehaald. Ik geniet van het gevoel en dan gaan we volle kracht vooruit naar de finale.”

Ze is vooral heel blij dat zowel Nederland als Europa hun voorkeur heeft laten blijken voor het intieme liedje Calm After The Storm. “Alles lijkt nu op zijn plek te vallen. Ik heb nu voor het eerst het gevoel dat mensen het ons gunnen, ook in Nederland. De Nederlandse fans hier geven ons zoveel positieve energie, die vibe neem je mee het podium op. En iedereen die vanuit de zaal aan het joelen en juichen is. Dat doet echt wat met je als je daar staat.”

Ilse is heel erg tevreden met de manier waarop The Common Linnets dinsdagavond in de halve finale van het festival hun nummer ten gehore brachten. Zaterdag in de finale hoopt ze het dan ook niet anders te doen. “Als we het precies zo doen als dinsdag, ben ik helemaal blij. Of we dan kans maken op de winst? Dat hoop ik.”

Anp