Gedownload Neil Diamond-album kost vrouw 3100 euro

14-04-2014 12:11

Een wiskundelerares was op vakantie in Zuid-Afrika en wilde het album ‘Best of Neil Diamond’ van iTunes halen, uiteindelijk bleek dit een duur geintje. Hoewel de ‘cd’ normaal maar 10,86 euro kostte kwam de vrouw veel duurder uit. Ze vergat alleen het roamen uit te zetten, waardoor het album haar ineens een slordige 3100 euro kostte.

Katie Bryan (43) keerde terug naar Groot-Brittannië en zag op haar rekening ineens dat ze 2400 euro in de min stond. Orange had 3100 euro afgeschreven. “Ik zat met mijn vriend en zijn familie muziek te luisteren vlakbij Kruger National Park. Ik had ineens zin om naar Neil Diamond te luisteren, vraag me niet waarom. Het is meer de muzieksmaak van mijn vriend. Ik hou meer van James Blunt”, zegt ze tegen Telegraph.

Toch besloot ze om het cdtje te downloaden. De download kostte twintig minuten en 326 MB aan data. Per MB werd er door Orange 9,66 euro gerekend, aangezien haar maandelijkse 10 MB aan buitenlandse data al snel was verbruikt. Ze belde met de maatschappij om te klagen over de rekening. Orange bood Bryan in eerste instantie 483 euro aan, maar daar ging ze niet mee akkoord.

Nadat de verbolgen wiskundelerares voor de derde keer met de maatschappij belde, kreeg ze ineens te horen dat ze bijna het gehele bedrag toch terugkreeg, met excuses daarbij. “Volgens mij bidt Orange dat mensen in het buitenland zulke fouten maken. Maar de hoge rekening staat gewoon in geen verhouding met wat de echte kosten zijn. En sowieso, het is moreel gezien gewoon verkeerd om zoveel geld te betalen voor een album van Neil Diamond”, sluit ze af.

(ANP/BuzzO)