Man wordt wakker met kakkerlak in zijn oor

10-01-2014 20:08

Toen Hendrik Helmer wakker werd met een scherpe pijn in zijn oor vermoedde hij meteen dat er een beestje in zijn oor was gekropen. Omdat de pijn zo hevig was probeerde de man in paniek met een stofzuiger het beestje uit zijn oor te zuigen. Toen dat niet lukte trachtte hij tevergeefs om met water het insect uit zijn oor te spoelen, maar daar leek het diertje alleen maar boos van te worden.

Uit angst dat het misschien om een giftige spin zou kunnen gaan besloot de man zijn huisgenoot wakker te maken. Die bracht hem vervolgens naar het ziekenhuis van Darwin (Australië) waar artsen het beestje dood maakten door middel van olijfolie in het oor van de man te gieten.

Dat ging niet zonder slag of stoot. Het insect heeft nog tien minuten lang in het oor van de man gevochten voor zijn leven en probeerde zich daarbij steeds dieper in te graven. Nadat het beestje eindelijk dood was en artsen het uit het oor van Helmer viste, bleek het te gaan om een kakkerlak van twee centimeter in lengte.

Volgens de artsen hadden zij nog nooit eerder zo´n grote insect uit een oor verwijderd. De man heeft geen blijvende schade over gehouden aan zijn beproeving.