Zwerfafval redt leven New Yorkse

08-01-2014 11:30

Een 51-jarige vrouw uit New York – van wie de naam niet bekend is – heeft een val van een trap aan een flatgebouw overleefd dankzij een berg afval. De vrouw probeerde te vluchten nadat er brand uitbrak in haar appartement, maar op de brandtrap gleed ze uit. Gelukkig voor haar hadden omstanders de omgeving volgegooid met troep.

Buurvrouw Carolyn Brooks vertelt in de New York Post over het voorval. “Die berg rotzooi heeft haar leven gered. Ik weet niet of het afval van een dag was, maar het was in ieder geval een flinke stapel troep.” Een andere buurvrouw, Karima Laurimore, noemt de gebeurtenissen een wonder. “Ze is behoorlijk bont en blauw, maar ze leeft in ieder geval nog. En dat is een godswonder, want zonder dat afval was ze keihard op een betonnen ondergrond gevallen, dat had ze nooit kunnen navertellen.”

Carolyn is degene die het eerste ter plekke was toen het gebeurde en dat weet ze nog goed. “Ik heb de buurvrouw samen met mijn dochter opgepikt. Ik vroeg mijn dochter nog of ze alsjeblieft een paar sokken, een kleedje en een jas voor haar wilde gaan halen, maar op dat moment kwam de ambulance al ter plaatse.”