‘Oma een kus geven is vragen om seksueel misbruik’

08-01-2014 13:41

Als je je kids dwingt om oma of opa een kusje op de wang te geven, werk je seksueel misbruik in de hand. Althans, dat beweert Lucy Emmerson van het Sex Education Forum in Daily Mail.

Volgens Lucy kun je kinderen beter leren om een handkus of een high-five te geven als ze een familielid willen bedanken. Ook zwaaien zou voldoende moeten zijn, volgens Lucy.

“Kinderen moeten van jongs af aan leren wat de gevolgen kunnen zijn als ze te close worden en ze moeten leren dat hun lichaam hun eigendom is”, zegt Emmerson in Daily Mail. Haar uitspraken worden haar niet door iedereen in dank afgenomen. Norman Wells van het Family Eduction Trust zegt dat kinderen prima in staat zijn om te weten met wie ze wel en niet lichamelijk close kunnen worden. “Kinderen weten het verschil echt wel als ze een kus op de wang krijgen van een oom of tante of van een totale vreemdeling.” Margeret Morrissey van Parents Outloud valt hem bij: “Dit is volslagen belachelijk.”

En ook de lezers van Daily Mail lijken weinig sympathie te hebben voor de mening van Lucy. “Wat een lullo’s”, schrijft Val Clifford en JohnBoy_65 is van mening dat de wereld helemaal gek is geworden. Mrroy uit Wales vraagt zich af wie het salaris van Emmerson betaalt, terwijl Fluff II waarschuwt dat borstvoeding kinderen ook op verkeerde ideeën kan brengen.