Lerares pakt geglazuurde wandelstokjes af, Jezus niet welkom op school

08-01-2014 12:06

De zesjarige Isaiah Martinez dacht het goed te doen door snoepjes mee te nemen voor zijn klasgenootjes. Dat vonden zijn vriendjes ook wel, maar zijn lerares – Valerie Lu – niet. Ze pakte de geglazuurde wandelstokjes meteen af en gaf Isaiah een uitbrander. Dat er aan het snoepgoed briefjes hingen met een klein verhaaltje over Jezus, viel kennelijk helemaal verkeerd bij Lu.

De kleine Isaiah kreeg van zijn lerares te horen dat ‘Jezus niet welkom is op school’ en dat hij zijn traktaties moest inleveren. Vervolgens trok ze met veel geweld alle briefjes van de stokjes en gooide die voor de ogen van Isaiah in de kliko.

“Zo, nu die christelijke rommel weg is, kun je je snoepjes uitdelen”, zou ze gezegd hebben.

Ondertussen mochten andere klasgenootjes wel hun kerstpresentjes onderling uitwisselen. Met kerstmannen, elfjes en rendieren had Lu kennelijk geen problemen.

De school waarop Lu lesgeeftheeft al laten weten dat de lerares alleen maar haar werk heeft gedaan en achter het beleid van de school staat dat er geen religieuze uitingen gedaan mogen worden.

Niet iedereen is het daar mee eens, want een aantal advocaten dreigt de Lerares voor het gerecht te slepen, schrijft Fox News.