Bikinimeisje helpt je in Chinese metro

08-01-2014 16:00

Niets vervelender om als grote onbekende voor het eerst de metro te moeten pakken in wereldsteden als New York, Parijs of Moskou. Nog lastiger is het wanneer je ook de taal niet begrijpt. In een van de grote metropolen in de Zuid-Chinese provincie Guangdong wordt de ideale oplossing geboden: een jonge brunette wijst je met alle plezier de weg.

De Chinese schone doet dat alleen nogal schaars gekleed, schrijft Toychan. In een stout lingeriesetje in rode kerstkleuren, neemt de twintiger je aan de arm en legt je bij de plattegrond van het metronetwerk rustig uit hoe het allemaal werkt. Vervolgens neemt ze je op haar zilveren hakken van enkele centimeters keurig mee naar het perron en vertelt ze hoe je van A naar B komt.

Saillant detail: de sexy Chinese doet het allemaal voor niets. Vraag is natuurlijk in hoeverre verloren passagiers de route onthouden, of dat ze nog urenlang met het slanke postuur van de dame op hun netvlies blijven zitten. Niet iedereen is blij met de actie. Enkele metrogangers vragen zich af of ze wel helemaal lekker is.