Utopia is online nu al groot succes

07-01-2014 17:27

De start van Utopia is niet alleen op televisie een succes. De website van het realityprogramma is al bezocht door meer dan 650.000 Utopianen. Gezamenlijk realiseerden ze 13 miljoen pageviews en bekeken ze 4 miljoen video’s, maakte SBS6 dinsdag bekend.

De Utopia-app is de afgelopen dagen 110.000 keer gedownload.

Het aantal likes op de Facebook-pagina is opgelopen tot 11.000, op Twitter was Utopia tijdens de eerste tv-uitzending trending topic.

Offline ook groot succes

“De kijkcijfers voor de eerste aflvering van Utopia ovetreffen onze stoutste verwachtingen”, zegt Remko van Westerloo, directeur televisie bij SBS6.

Hij noemt het geweldig dat het nieuwe realityprogramma van SBS6 maandagavond uit de startblokken ging met met ruim 1,5 miljoen kijkers.

“We hadden de laatste dagen wel door dat het programma erg begon te leven, maar het is geweldig dat dit zich dit ook vertaalt in mooie cijfers”, reageert de tv-directeur.

“Het is een mooie beloning voor iedereen die bij dit ambiteuze project betrokken is en er de afgelopen maanden keihard aan heeft gewerkt.”

Van Westerloo: “Uiteraard is het nog te vroeg om te juichen, want Utopia zal zich de komende weken echt moeten gaan bewijzen en de weg is nog lang. Maar de eerste klap is een daalder waard en vandaag vieren wij een mooie lancering.”

Anp