Dode koeien spoelen aan in Zweden

07-01-2014 15:29

STOCKHOLM – Zweden staat voor een raadsel. In de afgelopen weken zijn er meerdere dode koeien aangespoeld in het zuiden van het land. Wat de zaak nog vreemder maakt is dat de koeien hun oren missen. Op nieuwjaarsdag spoelde de eerste koe aan in Gislöv, maar inmiddels is nummertje vier al opgedoken. De politie gaat de zaak onderzoeken.

“Dit is echt heel vreemd”, vertelt Jimmy Modén van de politie in Skane aan The Local. De aangespoelde koeien zouden niet alleen hun oren missen, maar ook voorzien zijn van een stuk touw om hun poten. De agent weet niet hoe de koeien om het leven zijn gekomen en wat er met hun oren is gebeurd, maar het vermoeden bestaat dat mensen er iets mee te maken hebben.

Als dat zo is, hangt de dader hoe dan ook een zware straf boven het hoofd. Als de koeien namelijk levend in het water zijn gegooid – en dus ook levend van hun oren zijn ontdaan – is er sprake van ernstige dierenmishandeling en als de koeien dood in het water zijn gedumpt, geldt het als milieuvervuiling. En daar denken ze in Zweden ook niet zachtzinnig over.

(c) BuzzO 2014, alle rechten voorbehouden